I Danmark kan vi glæde os over, at det er gratis at tage en uddannelse. Der er dog nogle udgifter til undervisningsmaterialer, som du skal betale selv, og det gælder også, hvis du er blevet optaget på læreruddannelsen.

Brugte bøger til hvilke fag?

Læreruddannelsen er opbygget således, at der er nogle fag, som man kalder lærerens grundfaglighed. De fag er fx almen undervisningskompetence, undervisning af tosprogede elever og specialpædagogik, og så er der almene fag som kristendomskundskab og medborgerskab m.m.) Derudover skal du vælge dine undervisningsfag, og det kan fx være matematik, dansk, et eller flere sprogfag, kreative fag eller natur- og teknik. Du skal anskaffe relevante undervisningsbøger til alle fag på læreruddannelsen. Det kan godt løbe op i en del penge, hvis du skal ud at købe dem alle fra nye af. Men du kan i stedet vælge at købe dem brugt af tidligere studerende. Du kan sandsynligvis også finde bøgerne på biblioteket, og her kan du kopiere indholdet på en kopimaskine. Biblioteket har indgået en aftale med Copy-Dan, som sikrer, at forfatterne modtager penge, når deres bøger bliver kopieret. Det er strafbart bare at kopiere løs af forskellige bøger uden at kompensere forfatterne økonomisk.

Sælg bøger videre

Når du selv engang er færdig med at bruge dine studiebøger, så kan du sælge dem videre til andre, som kan få glæde af dem. Derfor bør du også undgå at sætte for mange streger i dine bøger, hvis der er en anden studerende, som skal overtage dem på et senere tidspunkt. Nutidens studerende er dog vant til at tage noter på deres bærbare, i stedet for at skrive noter i margen af undervisningsbøgerne. Det er også langt nemmere at have sine noter samlet på computeren, i stedet for at du skal lede efter dem i undervisningsbøger eller på et stykke papir, som ligger løst i tasken – de tider er forbi.