Snart går studierne i gang igen efter en velfortjent sommerferie. Måske glæder du dig – eller måske synes du, at det vil blive hårdt at skulle i gang igen? Uanset hvad dine tanker er, så er det vigtigt, at du har et rart miljø til dine studier derhjemme. Så var det ikke en idé at bruge et par dage af din sommerferie på at få indrettet et velfungerende studiehjørne i dit hjem, så du kan møde det nye semester med åbne øjne? Her er nogle ideer til, hvad du kan gøre.

Lav et afgrænset studiemiljø

Når man læser, kan det godt komme til at fylde det hele. Bøger og fotokopier kommer til at flyde overalt, og hvis du synes, studiet er lidt sejt, så du bliver en af tidens stressede unge, kan du hurtigt komme til at føle, at bøgerne er efter dig, og at du aldrig har fri. Derfor vil vi foreslå, at du indretter et hjørne, som du dedikerer til studierne, og hvor du går hen, når du skal læse, så det ikke kommer til at fylde hele dit hjem.

Du kan for eksempel markere området ved at dekorere væggene, så det skiller sig ud. På webshoppen Familietapeter.dk kan du finde et stort udvalg af designs inden for tapeter, som du kan bruge til at tapetsere væggene i dit studiehjørne med. Familietapeter.dk er desuden altid konkurrencedygtige, så det er muligt inden for dine økonomiske rammer at finde det, du gerne vil have. På Familietapeter.dk kan du finde mange typer af tapeter i mønstre og farver, der vil passe dig. Husk at vælge et motiv og nogle farver, som giver dig ro, så du kan koncentrere dig om din læsning, da det er det, du skal fokusere på i dette område af dit hjem.

Sørg for at sidde godt

I dit studiemiljø skal du også sørge for at have en stol, hvor du sidder godt. Og det skal ikke være en lænestol, men en god arbejdsstol, der støtter de rigtige steder og gør, at du kan arbejde længe ud at blive træt. Det betyder ikke, at du skal sidde stille i timevis. Undersøgelser viser, at det er en god idé at holde en pause knap hver halve time, hvor man så at sige lige lufter hjernen ud og giver den ny energi og lyst til at tage læring ind.