Arbejder du i det offentlige eller private erhvervsliv, men vil du gerne læse til lærer, så kan du altid foretage et karriereskifte. Det er ikke alle, som beslutter sig for at læse til lærer, når de er 20 år gamle. Nogle gange tager folk en anden uddannelse og arbejder i nogle år, før de beslutter sig for at læse til lærer.
Det er godt med joberfaring
Læreruddannelsen er populær, og der er mange unge, som søger ind. Men hold dig ikke tilbage, bare fordi du er over 25 år. Din erhvervserfaring er god at have med, når du skal læse til lærer. Uanset hvilken arbejdsplads du har været på, så får du nogle faglige kompetencer, og du lærer at samarbejde med andre. Har du eksempelvis arbejdet inden for marketing og salg, så har du sikkert erfaring med det smarte crm system, som mange virksomheder har. Crm er en forkortelse for Customer Relationship Management, og med dette system kan du nemt holde styr på informationer om kunderne, hvilket også er en fordel, når man skal imødekomme kundernes behov. Som lærer skal du også være god til at kommunikere med dine elever, og du vil få brug for pædagogiske evner. Når du vælger linjefag, kan du vælge de fag, du selv er mest interesseret i, for så er det en større fornøjelse at skulle undervise i dem. Interesserer du dig for naturvidenskab og teknik, så kan du søge ind på Sci-Tek-læreruddannelsen på University College Sjælland. Mange lærere brænder heldigvis for at undervise, og det er der også god brug for i skolerne rundt omkring. Det er måske ikke altid lige nemt at møde eleverne, hvis man er en meget ung og nyuddannet lærer. Det kan godt være en fordel, at man medbringer erhvervserfaring og livserfaring med sig ind i klasseværelset – ud over en læreruddannelse. Måske vil du føle dig mere sikker på dig selv, når du har erfaring med at arbejde andre steder end i folkeskolen eller på en privatskole.
Find din vej
Det er ikke os alle sammen, som i teenageårene træffer den endelige beslutning om, hvad vi gerne vil arbejde med i voksenlivet. Nogle beslutter sig tidligt og går den lige vej gennem uddannelsessystemet og bliver det, de drømmer om. Andre ender måske med at tage 1-2 forskellige uddannelse, arbejde i forskellige job og lave flere karriereskift i løbet af et arbejdsliv. Det gælder fx Peter Bruun Jørgensen, tidligere kommentator på håndbold TV2, som fremover skal arbejde som coach, men han har også en uddannelse som folkeskolelærer. Når man skal træffe et uddannelsesvalg er det selvfølgelig også relevant at se på, hvad jobmulighederne er. Der er næsten altid lærermangel fx i Holbæk, men også andre steder i landet, og derfor er der gode muligheder for at få job efter endt uddannelse. At arbejde som folkeskolelærer er spændende, for du får et ansvar for, at børn og unge får en god faglig ballast med sig, som de kan bruge videre i deres uddannelse- og arbejdsliv.